Opprette organisasjonens Entra ID-katalog

Oppdatert 17.10.2016

Hva er Entra ID?

Entra ID er Microsofts flerbruker skybaserte katalog- og identitetshåndteringstjeneste.

Hvordan skaffer vi oss en Entra ID-katalog?

Entra ID tilbyr de grunnleggende katalog- og identitetshåndteringsfunksjonene bak de fleste av Microsofts skytjenester, inkludert:

  • Entra
  • Microsoft Office 365
  • Microsoft Dynamics CRM Online
  • Microsoft Intune

Du får en Entra ID-katalog når du registrerer deg for en av disse skytjenestene fra Microsoft. 

Første gang du registrerer deg for en skytjeneste fra Microsoft, blir du bedt om å oppgi informasjon om organisasjonen og organisasjonens registrerte domenenavn for internett. Denne informasjonen blir så brukt til å opprette en ny forekomst av en Entra ID-katalog for organisasjonen. Den samme katalogen brukes til å godkjenne påloggingsforsøk når du abonnerer på flere skytjenester fra Microsoft eller andre leverandører.

Disse nye skytjenestene vil fullt ut kunne utnytte eksisterende brukerkontoer, policy, innstillinger eller synkronisering med organisasjonens lokale ID.

For mer informasjon om integrering av organisasjonens lokale katalog med Entra ID, se Katalog-integrering.

aad_portals

Tips!

Når du registrerer deg for din første service, anbefaler vi at du bruker samme administratorkonto tilknyttet organisasjonen når dere registrerer dere for andre skytjenester fra Microsoft.

Opprett en Entra ID-katalog ved å registrere dere for en Microsoft skytjeneste som en organisasjon

Hvis dere ennå ikke har et abonnement til en skytjeneste fra Microsoft, kan dere bruke en av lenkene nedenfor for å registrere dere. Som en del av registreringen for denne første tjenesten vil det automatisk bli skapt en Entra ID-katalog.

Det er ingen kostnader knyttet til bruken av Entra ID. Katalogen er en gratis ressurs. Det finnes et ekstra Entra ID Premium-nivå som er lisensiert separat og som tilbyr ekstra funksjoner for merkevarebygging og selvbetjent tilbakestilling av passord.

aa_org

Tips!

Med mindre dere allerede har eller er i ferd med å skaffe dere Office 365 eller Microsoft Intune, er Microsoft Entra det enkleste alternativet

Denne videoen viser hvordan man oppretter en organisasjonskonto i Microsoft Entra.

Hvordan kan jeg administrere katalogdata?

Som administrator av en eller flere skytjeneste-abonnementer fra Microsoft, kan du enten bruke Microsoft Entra Portal, Microsoft Intune konto-portal, eller Office 365 Administrasjonssenter for å administrere organisasjonens katalogdata. 
Fra en av disse portalene, kan du:

  • Opprette og administrere bruker- og gruppekontoer
  • Administrere relaterte skytjenester din organisasjon abonnerer på
  • Sette opp lokal integrasjon med organisasjonens katalogtjeneste

Både Microsoft Entra Portal, Office 365 Administrasjonssenter og Microsoft Intune konto-portal leser fra og skriver til en enkelt delt forekomst av Entra ID som er knyttet til organisasjonens katalog, som vist i illustrasjonen nedenfor. På denne måten fungerer portalene som et front-end grensesnitt som henter inn og/eller endrer katalogdata.

azure_tenants

 

Mer informasjon